Geplaatst op

Tour door Rotterdam met een Rotterdammertje op de tong

Tour door Rotterdam met een Rotterdammertje op de tong

Met zijn onderneming idtours Rotterdam deelt Hans Koole steevast Rotterdammertjes uit aan het begin van elke tour. Hij vertelt; ‘De snoepjes zijn ideaal om mijn deelnemers op smaakvolle wijze kennis te laten maken met Rotterdam’.

Lekker stil tijdens de introductie

Naast dat de deelnemers de snoepjes prima te nassen vinden, heeft het uitdelen van het snoepgoed nog een praktische reden. ‘Als zij lekker op dat Rotterdammertje zuigen, blijft het lekker stil en kan ik de introductie doen’, zegt Hans met een knipoog.

Stoer en indrukwekkend

De Rotterdammertjes vormen voor idtours Rotterdam ook een rode draad door hun rondleidingen. De kruidige bite van het snoepje komt overeen met de stoere Rotterdamse mentaliteit van ‘geen woorden maar daden’. Deze van oorsprong havenmentaliteit wordt uitvoerig besproken tijdens de tours wanneer de onvermijdelijke Rotterdamse haven wordt uitgelicht.

De vorm van de Rotterdammertjes symboliseert de wederopbouwperiode met het baksteenvormpje. Hans: ‘Uiteraard bespreken wij de indrukwekkende en toonaangevende opbouwperiode na de oorlog. Dat kan haast ook niet anders wanneer wij langs wederopbouwparels als de Lijnbaan en het Groothandelgebouw komen.’

Ook voor Rotterdammers

Als je ook een keer Rotterdammertje wil combineren met een rondleiding, kijk dan even op de website van idtours Rotterdam. Ze bieden diverse rondleidingen aan: van stadswandelingen tot aan fietstours en tours met een tuktuk. Ook voor Rotterdammers aan te raden, want je kunt met idtours ook de hidden gems van Rotterdam ontdekken of meegaan met een multiculturele food tour!